GO Play: Korte video’s over duurzame ontwerpoplossingen

De Groene Offerte is een online samenwerkingsverband waarop designers inspirerende casussen met een duurzaam tintje met elkaar en de wereld delen. Onder de naam GO Play is vandaag namens de Groene Offerte een videoplatform gestart waarop de ontwerpers eigen werk kort en snel (in ongeveer 1 minuut) toelichten.

Sterk initiatief, uiterst magere content

Dit bericht plaats ik omdat ik het initiatief van harte steun, zeker niet omdat ik steil achterover sla van hetgeen er momenteel gepresenteerd wordt. Op de Vimeo site (designwise natuurlijk veel lekkerder dan Youtube) staan maar liefst drie filmpjes en alleen die over het recyclen van plastic is min of meer het kijken waard. In het filmpje hieronder de opstelling, doet overigens precies hetzelfde als de eerder besproken Filabot.

Op de site van de Groene Offerte staan tegen de honderd concepten. Het lijkt me goed om  hieruit een aansprekende selectie te maken en de betrokken ontwerpbureaus hulp aan te bieden bij het maken van een gelikt filmpje. Dat had natuurlijk voorafgaand aan het persbericht gemoeten maar het kan nog steeds. Wel snel zijn, anders sterft het goede initiatief in schoonheid.

Meer info: GO Play
ImageCredit: bury-osiol @ sxc.hu

Thijs ten Brinck

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.