Tesla verkoopt 6 gigawattuur aan Megapack-opslag voor Californië

Tesla Megapack

De Amerikaanse accu- en autoproducent Tesla heeft een deal gesloten voor levering van 2 gigawatt (GW) en 6 gigawattuur (GWh) aan Megapack-accusystemen. Projectontwikkelaar Arevon gaat deze de komende jaren installeren in Californië. 

Waarschijnlijk in 2023 in bedrijf

Ontwikkelaar Arevon bouwt de komende jaren samen met het Amerikaanse energiebedrijf Tenaska 9 accusystemen op kritische locaties in het Californische elektriciteitsnet. Al dan niet gekoppeld aan zonneparken.

“We zijn blij samen te werken met Tesla, voor dit product waar veel vraag naar is”, zegt Justin Johnson, COO bij Arevon. “Met deze deal nemen we het risico op leveringstekorten en vertraging weg. Zo verzekeren we dat we op korte termijn opslagsystemen kunnen opleveren voor onze klanten.” Waarschijnlijk moeten de accu’s in kwestie in 2023 draaien.

Arevon heeft nu al 250 megawatt (MW) en 1.000 megawattuur (MWh) aan accu’s in gebruik in Californië en Nevada. De 9 beoogde nieuwe systemen hebben een vermogen van 200 tot 300 megawatt per stuk. De accu’s zullen dit vermogen zo’n 3 uur lang kunnen opnemen of afgeven, en daarmee in Californië vooral concurreren met piekgenerators op aardgas.

Financiële details van de deal zijn niet genoemd. In juli 2021 gaf Tesla een indicatie dat de Megapacks zo’n $1 mln per stuk zouden kosten. Dan zou deze deal op rond de $2 mrd uitkomen.


Bron: Arevon / Imagecredit: Tesla

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.