Fors meer oplaadpalen voor elektrisch rijden in en rond Amsterdam [Persbericht]

De combinatie Nuon/Heijmans gaat vanaf juni 2013 tweehonderd openbare oplaadpunten voor elektrisch vervoer plaatsen in Noord-Holland en Flevoland. Het is de eerste stap naar schatting totaal duizend laadpunten in de regio. Nuon gaat ook groene stroom everen aan de elektrisch rijders. Opdrachtgever is de Metropoolregio Amsterdam, het samenwerkingsverband van 35 gemeenten in deze twee provincies.

Nuon en Heijmans breiden oplaadnetwerk uit naar 35 gemeenten in Metropoolregio Amsterdam

Er is een sterk toenemende vraag naar elektrische oplaadpunten in de provincies Noord-Holland en Flevoland. Veel bewoners en bedrijven hebben al op korte termijn een openbaar laadpunt nodig voor het opladen van een elektrische auto. De Metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft vijf partijen gevraagd een offerte uit te brengen voor levering van 200 openbare oplaadpunten. Dit aantal zal naar verwachting uitgroeien naar ongeveer 1000 laadpunten. De combinatie Nuon/Heijmans is uiteindelijk hiervoor geselecteerd. De eerste oplaadpalen worden al binnenkort geplaatst.

Flink meer elektrisch vervoer

Het aantal elektrische auto’s neemt in Nederland flink toe. Er rijden nu in Nederland ruim 8.000 auto’s ‘met een stekker’ rond. Dit jaar komen hier naar verwachting nog eens 15.000 tot 20.000 nieuwe voertuigen bij.

Succesvolle samenwerking

“Met meer dan 10.000 laadsessies per maand is het publieke oplaadpuntennetwerk in Amsterdam een enorm succes. Zowel bij elektrisch rijders als Car2go gebruikers. Er staan inmiddels 350 van onze oplaadpunten in de stad en het gebruik stijgt nog elke maand” aldus Huib Morelisse, CEO van Nuon. Hij vervolgt: “Nuon en Heijmans werken sinds 2010 succesvol samen in het realiseren van openbare laadpunten en het leveren van de bijbehorende diensten. Erg positief dat we dit opnieuw mogen doen voor de hele Metropoolregio.”

Bron & ImageCredit: Persbericht Nuon Mediarelaties (Vrijwel integraal)


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.