30% zuiniger printen met Ecofont,winnaar MKB Innovatie Top 100 2013

De simpelste oplossingen zijn meestal ook de beste. Waar het gaat om papier en inkt besparen is niet printen overduidelijk het eenvoudigst en in veel gevallen aan te raden. Wil je toch printen maar wel zo zuinig mogelijk? Ook de oplossing van Ecofont is simpel en doeltreffend.

Onzichtbare gaatjes besparen 30% op printerinkt

KRO’s De Rekenkamer besteedde er een hele aflevering aan; Wat kost printerinkt (Uitzending Gemist). Meer dan 2000 euro per liter was het schokkende antwoord. Het nieuwe zwarte goud is niet alleen flink aan de prijs maar de productie en verwerking ervan heeft ook een aardige belasting op het milieu. Liefst zo min mogelijk van gebruiken dus.

De verrassend simpele suggestie van Ecofont? Minder inkt per letter! Door kleine ‘gaatjes te schieten’ in de letters wordt er tot een derde in de hoeveelheid in inkt per letter bespaard, zonder dat de letters er wezenlijk anders uitzien. Een supersimpel idee, maar het kostte toch de nodige tijd Ecofont uit te bouwen tot een volwassen product.

Inmiddels wordt de software van Ecofont gebruikt door klanten (en kranten) van over de hele wereld. Op de Accenture Innovation Awards in 2011 won Ecofont een reeds een Blauwe Tulp in de categorie consumentenproducten. Gisteren kreeg Ecofont opnieuw de erkenning die het verdiende, nu als overal winnaar bij de MKB Innovatie Top100. Gefeliciteerd!

Bron: MKB Innovatie Top100

Thijs ten Brinck

Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.