ZigZag Solar maakt thuisopwek van zonne-energie mooier én efficiënter

ZigZag Solar combineert zonnepanelen met gevelbekleding. Met het slimme spiegelende ontwerp vangen de zonnepanelen meer licht, terwijl ze vanaf de straatkant toch nauwelijks zichtbaar zijn. Stukken mooier dan de standaardpanelen die hier en daar, hoe duurzaam ook, toch het aangezicht van woningen lichtelijk ontsieren.

Fotovoltaische panelen installeren met smaak

Voor consumenten is de keuze voor zonnepanelen in toenemende mate een kwestie van smaak. Zolang de importheffingen de boel niet teveel in de war sturen verdien je je eigen energiecentrale in 6 tot 9 jaar terug. Wanneer je een paar duizend euro over hebt stal je dit tegenwoordig daarom bij voorkeur op het dak, niet op de bank.

Met zonnepanelen stel je een deel van je energievoorziening voor tientallen jaren vast, je weet dus ook dat de panelen als het goed is zeker dertig jaar op dezelfde plek blijven liggen. Bij installatie iets meer zorg besteden aan de vormgeving zorgt er misschien voor dat je de panelen ietsje later terug verdient maar waarschijnlijk ook dat je er veel langer écht plezier van hebt. Bij de aanleg van een tuin komt terugverdientijd tenslotte ook nooit ter sprake.

Meer zonne-energie met SeduWall100

Het gevelsysteem van het Nederlandse Wallvision maakt het mogelijk om PV-panelen optimaal te plaatsen tegen verticale wanden. Dankzij een zaagtandpatroon (vandaar ZigZagSolar) staan de smalle zonnepanelen onder de best mogelijke hoek. De rest van de gevelbekleding werkt als een spiegel en reflecteert het invallende zonlicht zoveel mogelijk richting de fotovoltaïsche panelen.

zigzagsolar001028

Met de reflecterende elementen ligt de opbrengst van de panelen naar eigen zeggen tot 30% hoger dan met hetzelfde oppervlak mogelijk is op een plat dak. Dit omdat de stand van de zon voortdurend varieert, zowel door de dag als over de seizoenen. Met ZigZagSolar wordt het thuis opwekken van zonne-energie dus niet alleen stuk mooier maar, afhankelijk van de meerprijs, ook rendabeler. Goed idee!

Op 8 november 2013 presenteert Accenture de Innovation Awards.
WattisDuurzaam.nl is betrokken bij de organisatie van de Groene Tulp, de award voor duurzame innovatie. 
In aanloop naar de finale bespreken we op Wattisduurzaam.nl de concepten van deelnemers. WallVision is een van de kanshebbers, zowel voor de Blauwe Tulp in de categorie Energy & Chemicals, de Groene Tulp voor duurzaamheid en de overkoepelende publieksprijs. Wilt u de kansen van ZigZagSolar bij deze laatste prijs vergroten? Kijk hier en stem via Facebook, Twitter of LinkedIn!

Meer informatie over de Accenture Innovation Awards?
Kijk op InnovationAwards.nl.

Meer info & ImageCredits: ZigZagSolar.com


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.