Nederland drie keer op podium Solar Challenge

Delft heeft het weer geflikt, voor de vijfde keer pakt het SolarTeam van de TU Delft de winst in de race voor wagens op zonne-energie! De asymmetrische wagen uit Delft bleef een vergelijkbare wagen uit Japan voor. Kort daarop volgde The Red Engine uit Twente, voor de tukkers is het de eerste podiumplek tijdens de Solar Race. Grote broer Delft nog lang niet voorbij maar er wordt goed aan de deur geklopt!

‘Bruikbare’ auto op zonne-energie uit Eindhoven

De derde Nederlandse podiumplek is nog niet definitief maar een plek in de Top 3 lijkt voor het SolarTeam Eindhoven toch vrijwel zeker. Eindhoven scoort sterk in een klasse die, ten opzichte van die waarin Delft en Twente racen, iets minder aanzien geniet. De prestatie is er niet minder om: Eindhoven rijdt in een race waarin elke gram telt met maar liefst vier (!) inzittenden.

De auto komt zelfs zo dicht bij een gewone auto dat de Nederlandse RDW de wagen een kenteken heeft toegewezen. Eindhoven toont hiermee aan dat echt rijden op zonne-energie misschien minder ver weg is dan we dachten. Stiekem veel gaver dan de topprestaties van de andere Nederlandse teams. Eindhoven lijkt uitermate goed op weg deze klasse te winnen, op welke plek de zonnewagen precies eindigt wordt vermoedelijk echter pas zondag duidelijk.

Hieronder drie uitgebreide videoverslagen die Tweakers eerder met alle teams op nam:

The Red Engine uit Twente

Nuna7 uit Delft

Stella uit Eindhoven

Meer info: http://www.worldsolarchallenge.org/
ImageCredit: http://www.solarteam.nl/

Thijs ten Brinck

Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.