Duurzaam natuurlijk licht met een dakraam op de zolderkamer

Clyde RS, via Unsplash Public Domain

Natuurlijk licht heeft voordelen voor je gemoedstoestand en prestaties. Werkkamers met daglicht zijn niet alleen aangenamer om in te werken, maar verhogen ook je productiviteit en creativiteit.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met Dakraampje.nl.

Inbouwen van een dakraam is een relatief kleine ingreep die de waarde en bruikbaarheid van een zolderkamer sterk verhoogt. Ten opzichte van kunstlicht transformeert een dakraam niet alleen je interieur, maar verhoogt het ook je welzijn.

Driedubbelglas of isolerende raamdecoratie

Natuurlijk licht kost vanzelfsprekend geen elektriciteit. Die besparing is echter met moderne ledlampen gering. Als je kiest voor een dakraam, kies dan voor tripleglas. Dan houdt je in de winter de warmte binnen en in de zomer de warmte buiten.

Heb je al een dakraam dat wat ouder en minder goed geïsoleerd is maar verder nog prima voldoet? Overweeg dan een isolerend plissé gordijn. De stilstaande lucht tussen het dakraam en dit gordijn verhoogt de isolatiewaarde met tot wel 26%. Bijkomend voordeel is dat deze plissé gordijnen sterk verduisterend zijn. Lekker uitslapen dus, juist ook in de zomer.

Lichte gordijnen en/of een buitenzonwering

Afhankelijk van de aanwezigheid van bomen en buren wil je misschien niet dat er naar binnengekeken wordt via een nieuw dakraam. Voor de privacy is een lichtdoorlatend VELUX rolgordijn een goede optie. Als je op hete dagen de zon echt buiten wil houden, kies dan voor een buitenzonwering op het dakraam. Al dan niet automatisch bediend en voorzien van een zonnecel.

Zomernachtventilatie alternatief voor airco

Warmte stijgt op. Als de warmte op hete zomerdagen blijft hangen onder het dak, wordt na een aantal dagen uiteindelijk het hele huis oncomfortabel warm. Met een dakraam laat je de hete lucht ontsnappen. ’s Nachts is het altijd koeler dan overdag, dan kun je je huis met een dakraam dus natuurlijk ventileren en gratis koelen. Zo begin je elke ochtend weer met een fris huis.

Muggen houdt je buiten met een bijpassende hor, op de maat van het gekozen dakraam.

Zelf Installeren of Montageservice

Voor de echt handige klussers valt zelf installeren van een dakraam te overwegen. De video geeft een impressie van de stappen in de installatie. Als de uitdaging echter te groot lijkt, is er een professionele montageservice beschikbaar in heel Nederland. Deze experts zorgen ervoor dat je dakraam perfect wordt geïnstalleerd, zodat je zonder zorgen kunt genieten van natuurlijk licht en comfort. U vraagt eenvoudig een deskundig advies of vrijblijvende offerte aan via de website van de dakraammonteur. De monteur neemt contact met u op voor een vrijblijvende offerte.

Waarom Kiezen voor Onze Dakramen?

  1. Meer Natuurlijk Licht: Breng je kamers tot leven met natuurlijk licht.
  2. Verhoogde Productiviteit: Creëer een inspirerende werkomgeving en stimuleer productiviteit.
  3. Energie-efficiëntie: Geniet van isolatie en verminderd warmteverlies.
  4. Optimale Zonwering: Controleer zonlicht en warmte voor comfortabel wonen.
  5. Natuurlijke Ventilatie: Laat frisse lucht binnen en koel je huis op natuurlijke wijze af.

Kijk dus eens of je je huis kunt opwaarderen en misschien zelfs kunt verduurzamen met producten van dakraampje.nl. Want een dakraam op die donkere zolder doet namelijk echt wonderen ten opzichte van hoe het was.


Imagecredit: Clyde RS, via Unsplash Public Domain


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.