Zakelijk elektrisch leasen en een laadpaal bij werknemers thuis

myenergi, via Unsplash Public Domain

Elektrisch rijden is de toekomst, en die toekomst is voor veel leaserijders al lang en breed begonnen. Gaat uw bedrijf ook over met het volledige wagenpark?

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met Arval.

Dat we met elkaar de uitstoot van CO2 drastisch moeten verlagen om opwarming van de aarde tegen te gaan, dat is een ding dat zeker is. Moeten je medewerkers veel reizen? Zorg dan dat ze dat zo duurzaam mogelijk kunnen doen. Het liefst natuurlijk met de trein of fiets, maar als dat niet mogelijk is, is elektrisch rijden de beste oplossing.

Betaalbaar en vaak aantrekkelijker dan verbrandingsmotor

Tot en met 2025 geldt nog een voordelige bijtellingsregeling voor elektrische auto’s in de lease. Tot en met 2024 geldt ook nog een vrijstelling op de motorrijtuigenbelasting.

Ook voor de jaren daarna is de verwachting dat elektrisch leasen niet duurder zal zijn dan een diesel- of benzineauto. De batterij-elektrisch aangedreven modellen zijn steeds beter beschikbaar en betaalbaarder. Ook is het onderhoud een stuk voordeliger, doordat de motor een stuk minder complex is.

Daarbij komt ook dat een elektrische auto leasen qua kosten voor het laden, in tegenstelling tot brandstof, vaak voordeliger is, helemaal wanneer je thuis en/of op kantoor de beschikking hebt over zonnepanelen en dus je eigen stroom opwekt.

Werknemers voordelig thuis laten laden

In Nederland zijn er steeds meer mogelijkheden om je elektrische auto te kunnen opladen. Niet alleen langs de snelweg, maar ook in dorpen en steden staan overal wel laadpalen.

Om het je werknemers als werkgever nog gemakkelijker te maken, kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld Arval Charge. Arval biedt niet alleen een breed assortiment aan elektrische auto aan, maar ook de mogelijkheid om voordelig thuis te laden, met een eigen laadpunt. Zo bied je als werkgever de totaaloplossing voor het rijden van een elektrische auto, inclusief de mogelijkheid tot het opladen ervan.

Versterk je bedrijfsimago

Een extra argument voor verduurzaming van het wagenpark is het imago van je onderneming. Als bedrijf wil je er natuurlijk wel goed opstaan. Je kunt je dus wel voorstellen dat wanneer je met een elektrische auto bij een klant aankomt, je direct een paar punten voorstaat ten opzichte van wanneer je met een diesel de parkeerplaats op komt rijden.

Vooral wanneer je als bedrijf voor duurzaamheid staat en er binnen je bedrijfsprocessen alles aan doet om dit op de juiste manier te laten verlopen. Zorg er dus voor dat je dit niet alleen binnen de muren van je bedrijf doet, maar je dit ook proactief naar buiten uitstraalt.


Imagecredit: myenergi, via Unsplash Public Domain

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.