Publiek waterstoftankstation bij Rotterdam, direct aan de A15

Staatssecretaris Wilma Nanninsveld opent 3 september het eerste publieke waterstoftankstation van Nederland. Vanaf volgende week woensdag kunnen de paar pioniers die reeds een waterstofauto bezitten tanken aan de A15, ter hoogte van Rhoon. De donderdag erop heeft in Amsterdam een debat plaats over waterstof en mobiliteit.

Niet de eerste eerste waterstofpomp

In de avonduitzending van het RTL Nieuws werd het waterstofstankstation aangekondigd als een noviteit in Nederland, in Arnhem (NOS, 2010) en bij Helmond (Brainport, 2013) is het echter al enige tijd mogelijk waterstof te tanken. Hieronder een promofilmpje van het waterstoftankstation op de Automotive Campus.

 

Als deze beide stations ook nu nog in business zijn dan heeft het zuiden van Nederland reeds een aardige dekking voor waterstofmobiliteit. Met een waterstofauto komt de actieradius van benzineauto’s tenslotte binnen handbereik, 500 à 700 kilometer is goed te doen. Tanken gaat bovendien nagenoeg net zo snel als met diesel of benzine.  Op dat vlak winnen waterstofbrandstofcelauto’s het dus makkelijk van de all-electric auto’s, die het puur op een accu moet doen.

BNR Mobility Debat. Heeft waterstof de toekomst?

Radiostation BNR host donderdagavond (4 september) om 19u een debat omtrent de waterstofauto. Onder andere hoogleraar Future Energy Systems Ad van Wijk en Michiel Langezaal, directeur van EV-snellaad start-up Fastned gaan met elkaar in discussie. Centraal staat de vraag of waterstof als energiedrager voor mobiliteit het gaat winnen van de accu.

Dit debat is te volgen via de radio maar ook live bij te wonen in Restaurant Dauphine (direct tegenover Station Amsterdam Amstel). Aanmelden kan via BNR.

Bron: RTL Nieuws
ImageCredit: ExtremeTech

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 14 mei 2017

    […] van accu’s is het tweede hoofdargument voor het gebruik van waterstof. Dat gas kun je net zo snel tanken als benzine. In de praktijk zijn er echter nauwelijks waterstoftankstations. Ook niet in de […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.