Studio Energie – Tweemaal #VanGasLos, thuis en in de industrie

Adam Gorka, via Pixabay Publlic Domain

In afleveringen 5 en 6 van Studio Energie klinkt het historische besluit van Minister Wiebes om de Groninger gaskraan dicht te draaien nog na. Wat betekent dit voor de industrie en voor de gebouwde omgeving?

Aflevering 6 (hierboven): Aanleiding voor dit interview waren twee onderzoeken die onderzoeksbureau CE Delft begin april presenteerde over het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving. Maar het gesprek met directeur Frans Rooijers ging al snel over de rol van onderzoek, onderzoekers én hun rapporten in de energietransitie.

Aflevering 5 (hieronder): Vanaf 2022 mag de industrie géén Gronings gas meer gebruiken. Wat wel? Dat mogen ze zelf weten, maar de hele ombouwoperatie moeten ze zelf betalen. Een gesprek met Hans Grünfeld, directeur Koninklijke VEMW, belangenbehartiger van de industrie.

Wie is presentator Remco de Boer?

Remco de Boer (ingenieur en commentator) is kritisch volger van de energietransitie. Met columns (Energeia, BNR, Kernvisie), dagvoorzitterschappen, véél tweets en nog meer kennis houdt hij politiek, NGO’s en bedrijfsleven scherp. Sinds maart 2018 publiceert Remco wekelijks een podcast over de ontwikkelingen in de energiewereld.

Imagecredit: Adam Gorka, via Pixabay Publlic Domain

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Lomito schreef:

    In het geval van CE Delft is het terecht dat de onderzoeker en haar rapporten ter discussie worden gesteld. Nog nooit ben ik een onderzoeksbureau tegengekomen dat zoveel politiek correcte conclusies produceert. Bij echte onderzoeken valt het kwartje ook wel eens naar de andere kant maar met CE Delft weet je zeker dat de opdrachtgever zogenaamd wetenschappelijk bewijs krijgt van de gewenste uitslag. Uiteraard volledig ingegeven door de hausse aan onderzoeksvragen waarbij het onmogelijke op papier mogelijk wordt en door de begrijpelijke wens van het onderzoeksbureau om de schoorsteen rokende te houden. Noem het een verdienmodelletje.

    Wil je aantonen dat muizen niet grijs maar blauw zijn dan kun je er gif op innemen dat CE Delft het benodigde bewijs produceert. Desnoods door muizen bont en blauw te slaan.

    En aangezien de aaneenschakeling van onbetrouwbare onderzoeksresultaten eindeloos is, ben ik al gewend om aan te nemen dat het tegenovergestelde waar is van wat het bureau beweert. Werkt prima voor de echte wereld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.