Studio Energie – Een beter Shell begint bij jezelf

Nick Jeffway, via Unsplash Public Domain

Milieudefensie houdt fossiele energiebedrijven verantwoordelijk voor klimaatverandering en de gevolgen daarvan. Is dat terecht? Nee zegt Ben van Beurden, CEO van Shell.

Met de Shell-topman als gast staat Studio Energie nog binnen 2 maanden na de eerste aflevering flink op de kaart. Onder andere De Telegraaf, Volkskrant en NOS berichten op basis van het podcastinterview met Van Beurden.

Centraal in het gesprek staat de verantwoordelijkheid van olie- en gasconcerns zoals Shell. Inzake klimaatverandering en de gaswinning in Groningen maar ook inzake een betrouwbare energielevering in Nederland, groeiende energievraag in opkomende landen en rendement voor aandeelhouders.

Een gesprek dat je het best in zijn geheel luistert. Daarom hier geen mooie quotes.

Hieronder Shell’s klimaatfilm uit 1991.

Wie is presentator Remco de Boer?

Remco de Boer (ingenieur en commentator) is kritisch volger van de energietransitie. Met columns (Energeia, BNR, Kernvisie), dagvoorzitterschappen, véél tweets en nog meer kennis houdt hij politiek, NGO’s en bedrijfsleven scherp. Sinds maart 2018 publiceert Remco wekelijks een podcast over de ontwikkelingen in de energiewereld.

Imagecredit: Nick Jeffway, via Unsplash Public Domain

Thijs ten Brinck

Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.