Podcast De Energie Gasten – Energiehandel aan de ketting

Mike Alonzo, via Unsplash Public Domain

In 2016 constateerden we dat een groeiend aantal veelbelovende startups ‘iets met de blockchain’ doet. Twee jaar later groeit dat aantal startups nog steeds maar lijkt de echte doorbraak van blockchaintoepassingen in de energiewereld desondanks eerder verder weg. De energiegasten bespreken met drie experts het potentieel van de blockchain voor de energiehandel.

1. De blockchain, wat is dat ook alweer
Met programmeur en blockchainadviseur Peter Polman bespreken Peter en Timo de technologie achter de bitcoin en de uitdagingen om deze fintech-innovatie te gebruiken in de energiesector.

2. Flexibel opladen van Tesla’s
Fardau van der Galiën, hoofd elektrisch vervoer bij Vandebron bespreekt de pilot die het energiebedrijf samen met netbeheerder Tennet uitvoert rond slimladen.

3. Lokale energiehandel in een microgrid
Philip Gladek van startup Spectral bespreekt het Amsterdamse blockchain-initiatief Julliette, waarmee buren met elkaar zonne-energie uitwisselen.

 

Wie zijn De Energie Gasten?

Timo Spijkerboer en Peter Melis zijn beiden volgers én aanjagers van de energietransitie. Timo racete tijdens zijn studie in een zonneauto door Australië en zet als mede-oprichter nu de populaire houten windmolens van EAZ Wind in de markt. Peter focust zich als business developer, dagvoorzitter en radiomaker volledig op de transities in energie en mobiliteit. Sinds januari 2017 maken Timo en Peter maandelijks een podcast over de energietransitie.

Imagecredit: Mike Alonzo, via Unsplash Public Domain


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.