Dit is waarom jij HR++ glas in je woning moet hebben

Duurzaam leven en energie besparen kan op verschillende manieren. Je kan minder lang douchen, de verwarming een graadje lager zetten, of je pakt je woning aan.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met Glaspunt.

Een duurzaam huis heeft veel voordelen. Door je huis duurzaam te maken bespaar je kosten en gaat je huis een langer mee. Een manier om dit voor elkaar te krijgen is het plaatsen van hr++ glas.

Bespaart kosten

Het eerste voordeel van het plaatsen van hr++ glas ten opzichte van normaal glas, is dat je portemonnee minder hoeft te lijden. Je bespaart namelijk op energiekosten. Hoe? Dit glas zorgt ervoor dat je een stuk minder warmte verliest in je huis en daardoor hoef je je verwarming niet zo hoog te zetten als je het koud hebt. Het zal je verbazen hoeveel gas je bespaart. In een gemiddelde gezinswoning kan je zelfs tot 280 euro per jaar besparen. Met dat geld kan je een hoop leuke dingen doen.

Je verliest geen warmte

Hr++ glas is in feite dubbel glas en bestaat uit een coating en een gasvulling. In tegenstelling tot normaal glas, waarbij warmte snel verloren gaat, zorgt de coating ervoor dat de warmte van bijvoorbeeld je verwarming gereflecteerd wordt en zo binnenshuis blijft. Zo blijft jouw huis een aangename temperatuur.

Het is zonwerend

Staat jouw huis het grootste deel van de dag volop in de zon? Dan heeft hr++ glas nog een voordeel waar je blij van zal worden: het is zonwerend. Hr++ glas beschikt over een extra coating die verkoelend werkt. Dankzij deze HR-coating heb je in de zomer minder last van zonnewarmte en in de winter zal je ervan profiteren dat je geen warmte verliest. Zo is jouw huis duurzaam én bestand tegen alle seizoenen.

Geluidsisolatie

Hr++ glas is behalve dat het energiekosten bespaart, in de winter warmte vasthoud en in de zomer verkoelend werkt en ook nog eens een zonwerende functie bevat, ook goed voor isolatie. Of je nou in een drukke straat woont of aan een weg waar de geluiden van brandweerwagens je om de oren vliegen, het geluid wordt gedempt.

Kortom, hr++ glas is een slimme investering!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Leon Nelen schreef:

    HR++ glas zonwerend ? Sinds het aanbrengen van HR ++ glas in huurwoningen drijven de bewoners zomers bijna hun huis uit (hebben geen geld voor rolluiken en als de nieuwe huurder ze (zogenaamd) niet wil hebben moet je ze weer weg laten halen). Het is afhankelijk waar het warmtereflecterende metaallaagje komt. Bovendien kan je in de winter juist profiteren van de zoninval. Tijdens een koude winterperiode heb je immers ook veel zon, vooral in Februari.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.