Chinezen schuiven James Bond een elektrische Aston onder de kont

Ben, via Flickr Creative Commons
Ben, via Flickr Creative Commons

Het Britse automerk Aston Martin en het Chinese techconcern LeEco werken samen aan een supercar op batterijen. In 2018 moet de 800 paarden sterke RapidE op de markt en op de weg zijn.

Het moet heel gek lopen wil de elektrische supersportwagen niet iets daarvoor al als Bondcar optreden in een film met ontploffende helikopters. Aston Martin is tenslotte het huismerk van de bondfilms, en de Britse superheld zelf is niet vies van innovatie.

Aston Martin RapidE, met de E van elektrisch

De Chinees-Britse alliantie baseert de elektrische Aston Martin op de Rapide, Aston’s huidige topmodel op benzine. Aston MartinAfgaande op de enige foto bij het persbericht wijkt de RapidE uiterlijk ook niet of nauwelijks af van zijn benzinebroeder zonder hoofdletter E.

Die benzine-Rapide lijkt op zijn beurt ook weer perfect op alle andere Aston’s van de afgelopen jaren, en die zijn stuk voor stuk schitterend. Prima keus dus. De betreffende persfoto, hiernaast, had dan wel weer wat Bondallure kunnen gebruiken.

Dubbele kansen op Teslakiller

De samenwerking met Aston is voor het Chinese LeEco, van oorsprong fabrikant van smartphones, slimme TV’s en andere consumentenelektronica, de tweede grote stap in de EV-markt.

De Chinese miljardair Jia Yueting, eigenaar van LeEco, stak eerder $ 1 mrd in Faraday Future. Deze mysterieuze Amerikaanse start-up werkt aan zelfrijdende elektrische auto’s.

De elektrische Aston en de eerste modellen van Faraday zullen mogelijk technologie delen. In ieder geval ligt het voor de hand dat er Chinese entertainmentsystemen in beide auto’s zitten. Zeker als ze straks zelfrijdend zijn. Dat belooft alvast een mooie eindscene in de nieuwste Bondfilm.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.