Startups, laatste kans: Nu inschrijven voor Innovation Awards

AIA16, via Innovation-Awards.nl

Update: Het podium van de Accenture Innovation Awards biedt duurzame vernieuwers een uitgelezen kans om beslissers uit het bedrijfsleven te bereiken. Ambitieuze studenten maken daarnaast kans op een topstage.

Innovaties in schone energie, eerlijk voedsel en de circulaire economie

Update 26 juli 2016: Zondag aanstaande sluit de inschrijving voor de Accenture Innovation Awards 2016. Enkele honderden startups en MKB’ers hebben al een concept ingediend. Wie daarmee de strijd wil aangaan heeft nog tot 31 juli 2016 de kans om zich in te schrijven. Daarna beginnen de eerste selectierondes op weg naar de finale op 28 oktober.

Vorige week kozen we uit de inschrijvingen in de categorie Circulaire Economie zelf alvast 10 topkandidaten. Als het niveau en cleantech-aandeel bij de thema’s Fair Food, Perfect Cities, Clean & Affordable Energy en Smart Industry net zo hoog is, is finaledag van deze algemene innovatiewedstrijd ook dit jaar primair een duurzaam feest.

Het oorspronkelijke bericht van 8 april 2016: De Nederlandse tak van consultancybureau Accenture organiseert in 2016 voor het tiende jaar op rij de Accenture Innovation Awards. Dit jaar reikt Accenture in elf categorieën juryprijzen uit en is er één publieksprijs te vergeven. Daarnaast roept een losstaande jury de Innovator of the Year 2016 uit. Dit is een ‘oeuvreprijs’ op persoonlijke titel, voor een innovatietopper uit het Nederlandse bedrijfsleven.

Nederlandse innovatiekracht

Accenture, met een brede klantenkring in alle sectoren van corporate Nederland, zet met de Innovation Awards in op het versterken van de samenwerking tussen de dynamische vernieuwers en de gevestigde orde. “Onze aanpak is gericht op het proactief traceren en identificeren van het meest impactvolle innovatiepotentieel”, zegt Pieter Paul van Oerle, Senior Manager bij Accenture en als initiatiefnemer vanaf de eerste editie in 2006 betrokken bij Accenture Innovation Awards.

De start-ups en MKB-bedrijven die in de innovatiewedstrijd komen bovendrijven, matcht Accenture direct aan de uitdagingen van klanten en van de maatschappij in het algemeen. Zo helpt het adviesbureau de start-ups met opschalen en de misschien wat loggere grootbedrijven de ‘sneltreinvaart van startups’ bij te benen. Van Oerle: “Daarmee bouwen we aan een onmisbare schakel voor de innovatiekracht van Nederland.”

Inschrijven tot 31 juli 2016

Zo breed als de klantenkring van Accenture is, zo is ook de spreiding in de innovatiethema’s waarin start-ups en andere vernieuwers zich kunnen inschrijven. In vrijwel elk van de elf categorieën speelt duurzaamheid een rol maar de thema’s Clean & Affordable Energy, Circular Economy, Smart Industry, Perfect Cities en Fair Food leveren vrijwel zeker een groene winnaar op.

Een greep uit de aansprekende duurzame winnaars uit eerdere edities: de zeezoutaccu van Dr. Ten, waterzuiveringsconcepten Pharmafilter en Nereda, de serververwarming van Nerdalize, zonne-ledlamp WakaWaka en de stookoliebesparende schoonmaakrobot Fleetcleaner.

Inschrijven kan vanaf nu tot en met eind juli, op Innovation-Awards.nl. De belangrijkste voorwaarde voor deelname is dat een concept niet langer dan drie jaar op de Nederlandse markt actief is. Via verschillende selectierondes stoten de innovatiefste concepten uiteindelijk door tot de finale op vrijdag 28 oktober 2016. Deze heeft plaats in DeFabrique te Utrecht.

themas

Misschien wel de leukste stage van Nederland

Deelnemers hebben dus nog tot 31 juli. Voor studenten die de Innovation Awards 2016 willen helpen vormgeven, is er meer haast geboden. Een aanzienlijk deel van de organisatie van de innovatiewedstrijd is in handen van een grote club studenten. Als stagiair ben je betrokken bij de werving van start-ups, de totstandkoming van de jury, de organisatie van evenementen, offline en online marketing en onderzoek naar de innovatiekracht binnen specifieke sectoren van het Nederlandse bedrijfsleven.

Daarnaast biedt Accenture begeleiding bij je afstudeerscriptie en is er een goede kans dat je na de stage in aanmerking komt voor een baan bij het consultancybedrijf. Zelf ben ik als stagiair betrokken geweest bij editie 2013. Ik kan iedereen die het eind van zijn studie nadert deze klus aanbevelen. Aanmelden voor de stage kan ook via Innovation-Awards.nl.

Thijs ten Brinck

Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. 23 mei 2016

    […] on the Beach staat los van de innovatiewedstrijden van Accenture en ASN Bank. Deelname aan de Innovation Awards en/of de ASN Wereldprijs wordt wel […]

  2. 18 jul 2016

    […] circulaire verdienmodellen die al wel geïmplementeerd zijn (zie kader). Tegelijkertijd organiseert Accenture ook de Innovation Awards, waarbinnen Circular Economy een hoofdrol speelt. Wij klikten door de deelnemers en pikken er […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.