Duurzaam rijden: kies voor deelauto’s

Deelauto’s zijn auto’s die te allen tijde voor je klaar staan in de buurt van je huis. Een deelauto heeft tal van voordelen ten opzichte van het in eigendom hebben van een auto.

De traditionele eigen auto zal in de toekomst – dat proces is al in gang gezet – steeds meer vervangen worden door de deelauto. Niet zomaar natuurlijk, maar vooral vanwege de pre’s die een deelauto ten opzicht van een eigendomsauto heeft.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met PriceWise.

De voordelen van deelauto’s

De voordelen van het rijden in een deelauto zijn:

  1. Kiezen voor een deelauto is een verstandige keuze, want je bent dan echt duurzaam bezig. Deelauto’s zijn een stuk vriendelijker voor het milieu, omdat er meer mensen gebruik maken van dezelfde auto. Hoe meer er gebruikgemaakt wordt van deelauto’s, hoe minder auto’s er op de weg rijden. En dat scheelt flink in CO2-uitstoot en de belasting van het milieu.
  2. Deelauto’s zijn een stuk voordeliger voor je portemonnee als je de auto niet regelmatig gebruikt. Ze kosten je aanzienlijk minder dan de traditionele particuliere auto. Simpelweg omdat – als gebruiker – de kosten voor het onderhoud, de afschrijving, de autoverzekering, parkeervergunningen en de wegenbelasting niet voor jouw rekening komen. Een deelauto scheelt dus geld. Maar tevens ook een hoop geregel en gedoe. En je betaalt natuurlijk alleen als je rijdt! Er is berekend dat dit al snel een kostenbesparing oplevert van 25% tot 30% ten opzichte van een eigen auto.
  3. Tegenwoordig zijn er ook veel elektrische auto’s beschikbaar als deelauto. Hierdoor kun je nog voordeliger en duurzamer rijden met je deelauto. Elektrische auto’s zijn immers een stuk milieuvriendelijker dan benzineauto’s of dieselwagens.
  4. Altijd handig: je hebt geen parkeerplaats nodig in de buurt van je huis. Ook van de frustratie van het niet kunnen vinden van een parkeerplaats in je drukke woonbuurt ben je af. De buurt wordt – ook voor spelende kinderen – op deze manier een stuk leefbaarder.
  5. Als je een deelauto nodig hebt, kun je deze binnen nagenoeg heel Nederland binnen korte tijd regelen. Er zijn tegenwoordig tal van aanbieders en bedrijven waar je een deelauto kunt huren. Bel ze en je hebt binnen no time een deelauto ter beschikking. Ideaal toch?

Kies vooral voor een duurzame, elektrische deelauto

Wij adviseren je om, als je de verstandige keuze maakt in een deelauto te gaan rijden, te kiezen voor een elektrisch voertuig. Een elektrische wagen die rijdt op groene stroom is zeer duurzaam en helpt enorm om de luchtkwaliteit te verbeteren. Jouw auto stoot dan namelijk veel minder tot geen fijnstof en CO2 uit. En dat is erg gunstig voor het milieu!

Slimme autoverzekering voor je deelauto

Als je ervoor kiest om jouw eigen auto met anderen te delen om wat bij te verdienen, kun je een deelautoverzekering afsluiten. Zo kun je je auto veilig door anderen laten besturen. Bij schade door een ander raak je bij een deelautoverzekering als eigenaar niet je no-claimkorting kwijt. De bestuurders van een deelauto bouwen dan namelijk los van elkaar hun schadevrije jaren op.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Lomito schreef:

    Het blijft toch een auto met een energieverbruik van 600 Wh/km terwijl 80% van de autoritten ook per speed pedelec gemaakt kunnen worden die slechts 15 Wh/km verbruikt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.