Studio Energie – Tweemaal #VanGasLos, thuis en in de industrie

Adam Gorka, via Pixabay Publlic Domain

In afleveringen 5 en 6 van Studio Energie klinkt het historische besluit van Minister Wiebes om de Groninger gaskraan dicht te draaien nog na. Wat betekent dit voor de industrie en voor de gebouwde omgeving?

Aflevering 6 (hierboven): Aanleiding voor dit interview waren twee onderzoeken die onderzoeksbureau CE Delft begin april presenteerde over het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving. Maar het gesprek met directeur Frans Rooijers ging al snel over de rol van onderzoek, onderzoekers én hun rapporten in de energietransitie.

Aflevering 5 (hieronder): Vanaf 2022 mag de industrie géén Gronings gas meer gebruiken. Wat wel? Dat mogen ze zelf weten, maar de hele ombouwoperatie moeten ze zelf betalen. Een gesprek met Hans Grünfeld, directeur Koninklijke VEMW, belangenbehartiger van de industrie.

Wie is presentator Remco de Boer?

Remco de Boer (ingenieur en commentator) is kritisch volger van de energietransitie. Met columns (Energeia, BNR, Kernvisie), dagvoorzitterschappen, véél tweets en nog meer kennis houdt hij politiek, NGO’s en bedrijfsleven scherp. Sinds maart 2018 publiceert Remco wekelijks een podcast over de ontwikkelingen in de energiewereld.

Imagecredit: Adam Gorka, via Pixabay Publlic Domain

Dit vind je misschien ook leuk...