Frisse wind in windenergie: Windvangers van Greenchoice

Greenchoice was begin deze eeuw een van de eerste Nederlandse energieleveranciers die uitsluitend groene stroom leveren. De afgelopen jaren zet Greenchoice zich in om haar klanten nog meer bij de transitie te betrekken.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met GreenChoice.

Een van de producten die Greenchoice in dit kader biedt is de Windvanger. Met Windvangers koop je windenergie voor enkele jaren vooruit, met korting. Die korting loopt verder op als het harder (dan gemiddeld) waait aan het Zuid-Hollandse Hartelkanaal waar de windmolens van Greenchoice staan. Je kunt Windvangers zien als een voorzichtige belegging in windenergie en een frisse manier om in je groene stroom te voorzien.

Windenergie thuis zonder gedoe

De Windvangers zijn top voor als je zelf graag duurzaam wil opwekken maar niet de ruimte of het geld hebt voor zonnepanelen. Met Windvangers draag je bij aan groene energie dichtbij huis en help je Greenchoice te investeren in nieuwe windparken of in duurzame innovatie. Aan het Hartelkanaal, bij de windmolens die produceren voor de Windvangers, plaatste Greenchoice recent bijvoorbeeld een accu voor de opslag van windenergie (zie video).

Financiële meewind

In de praktijk werken de windvangers zo: je koopt een vast aantal kWh aan opgewekte stroom aan het Hartelkanaal, waarbij één Windvanger gelijk staat aan 125 kWh. Hierbij kun je bijvoorbeeld instappen op drie jaar voor twee Windvangers of vijf jaar op 3 Windvangers. Hoe langer je vastlegt, hoe groter het financiële voordeel is. En zoals gezegd, als het harder waait wordt ook de extra opgewekte energie van jouw Windvangers afgetrokken van de jaarnota. Wind mee krijgt daardoor een mooie nieuwe lading.

Imagecredit: Greenchoice

Thijs ten Brinck

Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.