Redt de idealistische ASN Bank SNS Reaal van de ondergang?

Met de spaartegoeden van inmiddels bijna 600.000 klanten poogt de ASN Bank te investeren in duurzame projecten en faire handel. Dat meer dan de helft van het spaargeld momenteel wordt ingezet om moeder SNS draaiend te houden is niet per se onduurzaam maar voldoet vermoedelijk ook niet aan de verwachtingen van de spaarders.

Update 1 februari 2013
Ah, niet dus. SNS Reaal is genationaliseerd. Afwachten wat dat zal betekenen voor ASN.

Betalen, sparen en beleggen met respect voor mens en natuur

Gedreven door de algehele trend richting duurzaamheid en geholpen door pakkende spotjes heeft de ASN Bank het klantenbestand de afgelopen jaren flink zien groeien. Inmiddels is de pot met spaargeld groter dan de vraag naar financieringen in de hoek die de ASN wil bedienen.

Ook duurzaam spaargeld moet rollen

Niet investeren in wapens en kinderarbeid is goed te doen, wél investeren in hernieuwbare energie en andere maatschappelijk verantwoorde projecten blijkt dus gek genoeg lastig.

Tegelijkertijd heeft de moederbank – ASN is een volle dochter van SNS Reaal – al geruime tijd moeite geld aan te trekken. De tegoeden die bij de ASN niet direct een duurzame bestemming hebben vloeien nu in grote mate richting ordinaire hypotheken bij SNS.

Niet conform de geschapen verwachtingen, wel volkomen logisch. Hopelijk is het ook geen reden om massaal bij de bank weg te gaan. Bij een noodgedwongen overname van de moederbank blijft er tenslotte vrijwel zeker weinig ruimte over voor de duurzame doelstellingen van de succesvolle maar kleine ASN.

ImageCredit: roijaune @ sxc.hu

Thijs ten Brinck

Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Durutti schreef:

  Ik bankier al tientallen jaren bij ASN. Maar toch denk ik er zwaar over mijn spaargeld hier weg te halen.
  Moederbedrijf SNS werd naar nu blijkt te zijn geleid door volidioten en de huidige topman krijgt wederom een schaamteloos graaiersloon.
  Daar zie ik mijn idealen niet in terug.

 2. Durutti schreef:

  Ik bankier al tientallen jaren bij ASN. Maar toch denk ik er zwaar over mijn spaargeld hier weg te halen.
  Moederbedrijf SNS werd naar nu blijkt te zijn geleid door volidioten en de huidige topman krijgt wederom een schaamteloos graaiersloon.
  Daar zie ik mijn idealen niet in terug.

 3. Zeker leerzaam onderwerp! Ik moet zeggen dat ik dit niet verwacht had in deze hypotheekmarkt! Is er een manier om me te abonneren op deze berichten?

 4. Zeker leerzaam onderwerp! Ik moet zeggen dat ik dit niet verwacht had in deze hypotheekmarkt! Is er een manier om me te abonneren op deze berichten?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.