Tegenlicht docu over overvloed

Wanneer je de journaals aanklikt en de kranten doorbladerd is het nieuws gemiddeld negatief; het geld is op, de olie te duur en het klimaat slaat op hol. Een van de hoofddoelen van dit blog is om wat tegenwicht te bieden aan dit algehele pessimisme. WattisDuurzaam poogt reëel te blijven maar tegelijkertijd aan te tonen dat we er met sterke innovatie en een beetje goede wil samen echt nog wel uit kunnen komen. Ook als we er straks met 9 miljard zijn.

Singularity University van Peter Diamandis

Peter Diamandis trekt dat positivisme nog weer een paar stappen door. Hij gelooft sterk in exponentiële groei en weet zijn voorspelling ook nog vrij aardig te onderbouwen. Als voorzitter van de X-Prize foundation is hij onder andere een van de grote drijvers van vernieuwing in de ruimtevaart en met zijn Singularity University heeft hij verschillende andere positieve knappe koppen bij elkaar geronseld om te werken aan doorbraken in o.a. de energiewereld en de geneeskunde.

Tegenlicht zond vorige week een docu uit met Diamandis in de hoofdrol. Zeker kijken, dan krijg je nog meer zin in de lente en alle toekomst ver daarna!

Get Microsoft Silverlight

Een grote maar..

Naar aanleiding van deze docu kregen we verscheidene vragen over investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen. “Als de ontwikkelingen zo hard gaan in de zonne-energie  kan ik dan niet beter even wachten met de aanschaf?” Voor u persoonlijk lijkt dat een goed idee, wanneer iedereen echter zo denkt en gaat afwachten dan stopt de ontwikkeling en wachten we samen op iets dat nooit komen zal.

Vergeet niet dat zonnepanelen zich nu reeds prima terugverdienen en meer opleveren dan sparen bij de bank. Dat u over drie jaar iets goedkopere, iets efficiëntere panelen kunt kopen ligt inderdaad voor de hand maar zo gaat het ook al jaren met telefoons, auto’s, en eigenlijk met alles. U als consument bent de drijvende kracht achter bijna elke de ontwikkeling, probeer die rol zo goed als u kunt (en durft) te vervullen!

ImageCredit: DebbieMous @ sxc.hu

Thijs ten Brinck

Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Huub schreef:

    Meer voedsel, meer energie en mogelijkheden om met iedereen te communiceren. Het overwinnen van deze barrières maakt ontwikkeling mogelijk die nauwelijks voor te stellen is, in de nabije toekomst, voor iedereen. Als wetenschappers het nu al aandurven om naar ogenschijnlijk kleine ideetjes van de grote groep gewone mensen te luisteren (zoals de misschien-professor, 49.36).. potverdorie, het wordt mooi!

  2. Serena schreef:

    #Diamandis zette mij aan tot het pakken van een oude dvd en schrijven van dit verhaal. Ben benieuwd naar reacties. http://www.uturnity.nl/?page_id=404

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.