Crowdbutching met KoopeenKoe.nl: 100e koe verkocht!

TV-programma’s als de Keuringsdienst van Waarden, De Wilde Keuken en recentelijk ook De Wereld Draait door (hieronder bijgevoegd) brengen de wereld die voorafgaat aan het lekkere kogelbiefstukje op je bord steeds meer onder de aandacht. Een goede ontwikkeling, want voor steeds meer mensen werd vlees ‘zomaar een product’ uit de supermarkt.

//Update 5 mei 2014 (Oorspronkelijk gepubliceerd op 13 januari 2014):

Zo, is dat even een geruisloos succesje! Het ‘crowdbutching’-initiatief KoopeenKoe.nl, heeft in amper vier maanden de mijlpaal van de 100e verkochte koe bereikt. Daar moeten de supermarkten toch haast iets van merken?Met de prijs valt het overigens ook nog alleszins mee; gemiddeld 1.76 euro per maaltijd en daar eet je naar verluid dan toch veel lekkerder en verantwoorder vlees voor.

// Einde update.

Crowdfunding voor een complete koe

Nu steeds meer mensen zien hoeveel energie, arbeid en tijd er in onze dagelijkse kost wordt gestoken, en welke misstanden daarbij soms zijn ontstaan, groeit de interesse in vlees met een duidelijke herkomst. Iets meer betalen voor goed vlees, waar van je weet waar het vandaan komt in de regel het dierenwelzijn en de smaak ten goede.

Bij gelijk budget betekent iets meer betalen soms ook een dagje geen vlees eten, dat is direct weer goed voor het milieu. Met deze uitgangspunten startte Koopeenkoe.nl een webshop voor de groepsaankoop van rundervlees. Met een online collectief koop je samen een hele koe. Zo snel het beest uitverkocht is wordt het geslacht en twee weken later in hapklare brokken thuisbezorgd. Met nieuwe financieringsmogelijkheden terug naar oude tijden, mooi concept!

DWDD University over de koe

Wat meer tijd en benieuwd naar de precieze oorsprong van stukken vlees ín de koe? Kijk dan het zeer informatieve college van top chef Robert Kranenborg in De Wereld Draait Door hieronder terug.

Bron/ImageCredit: Koopeenkoe.nl (Persbericht)

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Belegger schreef:

    Wat een geweldig initiatief. Dit is nog eens een aparte manier van crowdfunding. Een mooie manier om bewuster met vlees om te gaan. Ik ga hier absoluut aan meedoen. Nu maar hopen dat je ook écht collectief een koe koopt en dat de illustratie niet alleen een verkooptrucje is. Of ben ik nu te argwanend?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.