Eole Water: Woestijnlucht lest de dorst

Met een windturbine water maken uit het niets, een uitkomst voor afgelegen woestijngebieden. In het droge Abu Dhabi produceert een windturbine tot 800 liter schoon drinkwater per dag direct uit de lucht.

Windturbine voor schoon drinkwater in de woestijn

De hoeveelheid water die condenseert in een airconditioning systeem bracht het Franse bedrijf Eole Water op het idee drinkwater te produceren uit de lucht. Zelfs de droogste woestijnlucht bevat een paar promille water, als je dit goedkoop kunt condenseren dan heb je een oneindige bron van schoon water.

In het systeem zuigt een 30kW sterke windturbine lucht aan op 34 meter hoogte. Met compressietechniek wordt de lucht gekoeld tot een temperatuur waarbij de waterdamp condenseert. Het systeem levert afhankelijk van het lokale klimaat 800 tot 1500 liter water per dag.  Het water is direct geschikt voor consumptie en maakt ook kleinschalige landbouw mogelijk op plaatsen waar dat voorheen nooit zou kunnen.

Het concept bestaat in essentie uit een normale windturbine met een elektrisch aangedreven waterfabriek. Hoewel het bericht er niets over vermeld kan de generator vermoedelijk gewoon overschakelen op de levering van elektrische stroom wanneer er afdoende water geproduceerd is.

 

Bron: TriplePundit

Dit vind je misschien ook leuk...