Sterk college climate change in 12 minuten, door Elon Musk

Tesla-topman Elon Musk zet in een klein kwartiertje de oorzaak, impact en de belangrijkste oplossing (CO2-beprijzing) voor klimaatverandering op een rij. Dat doet hij rustig en duidelijk. Het kijken en delen waard.

“Onze maatschappij is extreem gevoelig voor kleine
klimaatveranderingen”

In onderstaande video vertelt Tesla-topman Elon Musk niets nieuws. De video zelf is ook niet nieuw. Hij staat al sinds eind mei online en de toespraak stamt zelfs van de COP21 klimaatconferentie eind vorig jaar. Net als Al Gore is Musk er van overtuigd dat een economie die volledig op hernieuwbare energie draait er zal komen. En net als Gore stelt Musk dat het extreem belangrijk is dat die duurzame economie zo snel mogelijk een feit is. Dan blijven de kosten en risico’s van klimaatverandering beperkt. Een werkelijke prijs op CO2-uitstoot is volgens Musk de beste manier om de energietransitie zo snel mogelijk te voltooien. Ook daarin hij niet alleen.

Kortom, niets nieuws maar wel precies de boodschap waar heel WattisDuurzaam om draait. Op een heldere manier gebracht, door iemand waar mensen van elke politieke geaardheid op zijn minst naar luisteren. Die verzamelen en delen we hier graag:

Al Gore is keihard terug, met verrassend welkome waarheden

Helder verhaal over de risico’s van klimaatverandering

 

 

Imagecredit: Maurizio Pesce, via Flickr Creative Commons (Cropped)

Thijs ten Brinck

Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.