Elfstedentocht op zonne-energie

In navolging van de Solar Challenge die elke twee jaar in Australië plaatsvindt wordt sinds 2006 in Friesland een race voor boten op zonne-energie gehouden. In de 4e editie zijn de boten wederom een tikkie sneller en professioneler.

Na weken van voorpret ging het feest afgelopen winter toch weer niet door. Sinds 2006 is er elke twee jaar in ieder geval wel een zomer-editie van de Elfstedentocht. Bepakt met zonnepanelen racen meer dan dertig boten over het parcours van de beroemde schaatstocht.

Met teams uit o.a. VS, China, Polen en Brazilië is het evenement inmiddels een serieuze wedstrijd geworden. De boten zien er al bijna net zo gestroomlijnd uit als de wagens die strijden in het Australische origineel en met het Nederlandse weer is de strategisch omspringen met de energie hier minstens zo belangrijk.

De race is opgedeeld in 6 etappes, 14 juli wordt er gefinished in Leeuwarden. RTL 7 doet elke dag verslag van de wedstrijd, hieronder de tweede aflevering.

Meer info: dongenergysolarchallenge.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 15 aug 2016

    […] Den Helder en belooft spektakel: De organisatie ziet de World Solar Challenge, Eco-Marathon en de Friese Solar Boatrace als grootste […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.