Update: Green Team Twente gaat voor 1000 km/L tijdens zuinigheidswedstrijd

Het Solar Team van de Universiteit Twente staat al jaren in de schaduw van de grote broer uit Delft. Prachtige wagen, prima prestaties maar tot nog toe nooit bij de echte top. Met de waterstofauto van Green Team Twente gooide de UT vorig jaar hogere ogen, er werd gewonnen in de UrbanConcept waterstofklasse van de Shell Eco-Marathon.

Update 20 mei 2013 (Oorspronkelijk geplaatst op 9 maart 2013:
Helaas, Green Team Twente is er niet in geslaagd de titel te prolongeren. Een combinatie van pech tijdens het testen en de daadwerkelijke wedstrijd die wegens het weer naar voren werd verschoven maakte dat een fantastisch resultaat er dit jaar niet in zat. Desalniettemin werd een verdienstelijke derde plek behaald (UTnieuws.nl). De Ecorunner uit Delft pakte in zijn klasse de tweede plaats.

Waterstofteam Universiteit Twente wil Shell Eco-Marathon opnieuw winnen

Dit jaar is er een nieuw team dat voortborduurt op de successen van afgelopen jaar. Destijds was 727 kilometer op het waterstofequivalent van een liter benzine genoeg voor de winst, dit jaar is 1000 kilometer de doelstelling. Het team van werktuigbouwkundigen en elektrotechnici hoopt de winst vooral te halen uit slimmere rijstrategieën.

Dit jaar wordt de Shell Eco-Marathon voor de tweede keer in Rotterdam georganiseerd (rondom Ahoy). Van 15 tot en met 19 mei strijden 200 teams uit heel Europa in verschillende klassen. Hieronder een kort verslag van het evenement van vorig jaar.

Update 8 mei 2013 (Oorspronkelijk gepubliceerd op 9 maart 2013):
Tweakers was onlangs op bezoek op de Universiteit Twente en dat resulteerde in een duidelijk en uitgebreid stukje film.  Voor alle geïnteresseerden zeker het kijken waard:

Update 14 mei 2013 (Oorspronkelijk gepubliceerd op 9 maart 2013):
De TU Delft doet in een andere klasse mee aan de Shell Ecomarathon, ook met een waterstofaangedreven sigaar. Ziet er eerlijk gezegd iets gelikter uit dan de wagen uit Enschede. Ook hier een bijdrage van Tweakers:

Bron & ImageCredit: UT Nieuws (Foto van Arjan Reef)


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Ivo schreef:

  Fijn inzichtelijk filmpje van Tweakers. Teun legt het goed en duidelijk uit. Ik dacht eerst dat er echt geen een liter brandstof werd meegegeven en dan maar zien hoever je komt. Ik had al medelijden met de bestuurder, gelukkig is de organisatie toch iets aardiger voor de coureurs.

 2. Ivo schreef:

  Fijn inzichtelijk filmpje van Tweakers. Teun legt het goed en duidelijk uit. Ik dacht eerst dat er echt geen een liter brandstof werd meegegeven en dan maar zien hoever je komt. Ik had al medelijden met de bestuurder, gelukkig is de organisatie toch iets aardiger voor de coureurs.

 3. Mikeal schreef:

  Leuk om elektrotechnici zo bezig te zien met deze vooruitstrevende projecten!

 1. 30 jun 2016

  […] maakt. Zo stimuleert organisator Shell innovatie en efficiënte mobiliteit. Eerder wonnen Nederlanders in het vlakke Rotterdam. Dit jaar is het circuit uitdagender, […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.