Excursie GeneratIn: van paardebloem tot autoband

Bandenproducent Apollo hoopt met behulp van paardebloemen de druk op tropische latexbomen wat te verlagen. Begin februari organiseert GeneratIn’ een excursie naar het researchcentrum van Apollo (moederbedrijf van Vredestein), ook voor de bezoekers van WattisDuurzaam.nl is er ruimte deze bijeenkomst bij te wonen.

Dit is een bijdrage van trouwe lezer Ivo – waarvoor onze hartelijke dank! Hebt u zelf zin ook eens een stuk voor Wattisduurzaam.nl te schrijven? U bent van harte welkom, kijk hier voor de mogelijkheden!

Toevoeging 20 februari 2013: EenVandaag over alternatief natuurrubber. 

Duurzaamheidsplatform voor student en bedrijf

GeneratIn’ is een informeel platform dat zich richt op de relatie tussen professionals en studenten van (voornamelijk) Saxion en de Universiteit Twente. Goede ideeën en marktkennis samenbrengen om zo tot een groter geheel te komen dan de som der delen is het uitgangspunt.

GeneratIn’ wordt bestuurd door een aantal enthousiaste studenten en professionals. Allen hebben ze de studie/werk als eerste prioriteit, dat zorgt ervoor dat de activiteiten van GeneratIn’ niet met de scherpste regelmaat plaatsvinden, maar wel met het grootste enthousiasme worden opgepakt.

R&D Vredestein zoekt naar duurzame alternatieven

Om minder afhankelijk te zijn van de intensieve latexoogst in Azië is gezocht naar een nieuwe manier de bestandsdelen voor de bandenproductie te vergaren. Zo is gevonden dat van een paardenbloem ook latex gemaakt kan worden. met deze wijze van grondstofvergaring kan er misschien een stuk dichter bij huis voorzien worden in de latexvraag van Vredestein.

Deelnemen aan de excursie

Op 13 februari is de eerstvolgende activiteit van het GeneratIn’. Een excursie naar Vredestein, waar in totaal 50 mensen welkom zijn, 25 studenten en 25 professionals. De excursie gaat in op bovengenoemde en andere innovatieve ontwikkelingen in de bandenproductie. Inschrijven voor de excursie is verplicht vanwege het maximum aan bezoekers.

Bron:  GeneratIn’
I
mageCredit: swinkler @ sxc.hu

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 04 aug 2016

    […] en de rubberindustrie zoeken alternatieven voor de Aziatische rubberboom en focussen daarbij nu op paardenbloemen. Dit gewas groeit bijna overal ter wereld en sommige soorten bevatten tot wel 15 procent […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.