Tijdelijk honderden laptops tegelijk huren, voor optimale benutting

Flex IT Rent

Laptops, tablets en smartphones zijn niet meer weg te denken uit het zakelijke verkeer. Soms heb je tijdelijk heel veel apparaten tegelijk nodig. Huren biedt een oplossing die zowel economisch als qua klimaat en milieu duurzaam is. 

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met Flex IT Rent.

Goede hardware vergt een flinke investering en veroudert snel. Belangrijk dus om laptops en tablets niet achter in een kast te laten verstoffen. Voor je het weet zijn je apparaten gedateerd, zonder dat ze fatsoenlijk gebruikt zijn.

Trainingen, examens en evenementen

Voor vaste krachten is het prima om een goede laptop te kopen. Als je tijdelijke werknemers, klanten, cursisten of bezoekers dezelfde ervaring wil bieden, is kopen niet handig. Flex IT Rent helpt bedrijven, universiteiten en event-organisaties aan tijdelijke hardware van hoge kwaliteit. Dat kan met honderden stuks tegelijk, als het moet voor slechts één dag.

Voor de medische faculteit van de Universiteit van Florence levert Flex IT jaarlijks bijvoorbeeld 1.600 laptops voor een dag. De universiteit hoeft zo niet te vertrouwen op de laptops die studenten zelf meenemen. Ook veel andere trainingsbedrijven, scholen en universiteiten zijn geholpen met de tijdelijke huur van laptops. Voor meerdaagse beurzen en evenementen en voor interactieve exposities in musea is de tijdelijke huur van Ipads, WIFI-hotspots en videomuren ideaal.

Ook voor medewerkers die op kantoor met een vaste computer werken en nu noodgedwongen voor onbepaalde tijd moeten thuiswerken, kan huren natuurlijk uitkomst bieden. Hetzelfde geldt voor scholieren die nu op afstand les krijgen.

Circuleren van laptops in de circulaire economie

Na elke verhuurbeurt worden de laptops, tablets en overige hardware grondig schoongemaakt, digitaal en fysiek. Daarna kunnen volgende klanten de hardware huren. Zo ligt dure hardware nooit lang stil maar wordt deze optimaal benut. Dat is niet alleen economisch maar ook duurzaam.

Alle moderne hardware bevat veel verschillende schaarse metalen, chips die met flink energieverbruik geproduceerd zijn en andere grondstoffen die je niet al te eenvoudig kunt recyclen. Redenen te over om een laptop niet in een kast te laten verstoffen. De schoonmaak en adequaat onderhoud na elke verhuurperiode verhoogt bovendien de bruikbare levensduur.

Flex IT Rent levert in heel Europa. Installatie van besturingssystemen en softwarepakketten zoals Microsoft Office is mogelijk in elke gewenste taal. Zo kunnen huurders direct aan de slag.


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.