Functionele slim wallet of cardprotector die lang meegaat

Secrid

Het Nederlandse bedrijf Secrid levert sinds 2009 de cardprotector, een portemonnee waar geen munt- of briefgeld maar uitsluitend betaalpasjes in passen. Als B-Corp zet Secrid zich in voor een duurzamere productlijn en bedrijfsvoering.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met Secrid.

Carbon neutral met terugwerkende kracht

De belangrijkste materialen in de productlijn van Secrid zijn aluminium en leer. Mede dankzij deze robuuste materialen gaan de twin wallet, slim wallet en pasjeshouder lang mee.

In 2018 liet Secrid een levenscyclusanalyse (LCA) naar haar producten en bedrijfsvoering uitvoeren. Daaruit kwam naar voren dat de grootste milieu- en klimaatimpact juist in het gebruik van aluminium en leer zit. De productie van aluminium is zeer energie-intensief en leer heeft dankzij de methaanuitstoot van koeien een grote klimaatimpact.

Op basis van de inzichten van de LCA compenseert Secrid al haar klimaatimpact met CO2-certificaten. Daarbij is het bedrijf een stap verder gegaan: alle uitstoot tot dan toe, dus sinds de start van de productie in 2009, is gecompenseerd.

Opwaardering van cardprotectors met productiefouten

Compenseren van CO2-uitstoot is minder effectief dan voorkomen van uitstoot, daarom zoekt Secrid ook naar kansen om haar eigen proces te verduurzamen. Een van deze kansen zat in de omgang met cardprotectors die niet door de kwaliteitscontrole kwamen vanwege krasjes of andere kleine afwijkingen in het aluminium. Met een poedercoating in verschillende kleuren brengt Secrid deze aluminiumprofielen nu alsnog in de verkoop in de Powder Collectie.  Zo voorkomt het bedrijf dat deze op zich functionele exemplaren onnodig direct worden omgesmolten.

Effectiever snijden of leer helemaal overbodig maken

In nauwe samenwerking met leveranciers is ook de productie van de lederen hoesjes geoptimaliseerd. Sinds 2016 is daarmee het snijverlies met 22% teruggebracht. Nog beter is het om helemaal geen leer te gebruiken. Met de Bandwallet TPU biedt Secrid een leervrij alternatief.  Het TPU is krasbestendig, waterafstotend, behoudt kleur en textuur. Een ander non-leather alternatief betreft de kleurrijke Yard Collectie.


Imagecredit: Aangeleverd door partner.


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.