Motorclubs krijgen 1,5 jaar om te wennen aan Harley op accu

Austin Neill

Mocht je nog twijfelen, twijfel niet langer. De energietransitie is nu echt begonnen. Harley Davidson, hofleverancier van bekende bromfietsgezelligheidsverenigingen, brengt een elektrische motorfiets op de markt. 

Oorverdovende stilte

Als je de merknaam Harley Davidson uitspreekt, hoor je in gedachten al een krachtige plofmotor ronken. Nu nog wel.

Bij de presentatie van de (niet fantastische) cijfers over 2017 heeft CEO Matt Levatich aangekondigd dat er nog voor 2020 een stekkermotor in de showrooms van zijn lifestylemerk zal staan. Daarmee hoopt Harley een nieuw en jonger publiek aan te spreken. “De markt voor elektrische motorfietsen staat nog in de kinderschoenen”, zegt Levatich. “Wij geloven dat wij met premium elektrische modellen het enthousiasme voor de motorsport kunnen aanjagen.”

Project LiveWire als voorzichtige vingeroefening

Al in 2014 presenteerde het toen 111 jaar oude Harley Davidson ‘Project Livewire’ een concept van een elektrische motor. Met een heldere releasedatum kwam de motorbouwer echter tot nog toe niet op de proppen. Voor een imagomerk dat zo leunt op de traditie van ronkende motoren is het ook een flink gedurfde stap. Tegelijkertijd is de gemiddelde Harley klant inmiddels bijna 50 en vooral Amerikaan.

Gezien de tanende verkoopcijfers moet de motorbouwer gewoon het risico nemen zich van zijn trouwe maar krimpende achterban te vervreemden. Dan maar zelf de motorgeluidjes maken op de motorclub. En op naar gezonde rivaliteit om de allerallerdikste snellader! 😉

Bron:  Harley Davidson / Imagecredit: Austin Neill, via Unsplash Public Domain

Dit vind je misschien ook leuk...