Neptune Wave Power: Golfenergie met een slinger

Wanneer we praten over zonne-energie denkt vrijwel iedereen direct aan gladde panelen, denken we aan windenergie dan ziet bijna iedereen hoge torens met drie wieken voor zich. Hebben we het echter over golfenergie dan wordt het lastig twee mensen met precies hetzelfde beeld te vinden. De race voor een standaardtechniek voor energie uit golven is nog in volle gang.

Zout zeewater, storm en golfenergie

Energie onttrekken uit golven is vrij eenvoudig en kan op vele manieren. De crux bij golfenergie zit hem in de duurzaamheid – in de ouderwetse betekenis, als in ‘durability’. Het is knap lastig een apparaat te ontwikkelen dat het 10 of 20 jaar volhoudt onder de extreme condities op zee.

De sterk variërende kracht en wisselende richting van golven vergen veel flexibiliteit. Af en toe een zware storm en de voortdurende inwerking van het corrosieve zeewater vragen juist veel robuustheid, zowel in mechanische als chemische zin. De truck is daarom om zoveel mogelijk bewegende delen en elektronica buiten het water te houden.

Het concept van Neptune Wape Power bestaat uit een ringvormig drijflichaam met daarin een slinger en een generator. Door de golven blijft het apparaat continu wiebelen en dit houdt de slinger in beweging. De energie-output van het systeem is door de energie-opslag in de slinger als het goed is vrij constant. Of de output ook groot genoeg zal zijn is met deze opzet nog wat spannend.

Meer info & ImageCredit: Neptunewavepower.com


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.