Stappenplan: Snel en gemakkelijk knoepertje veel kosten besparen

Sympathieke initiatieven als stopdetelefoongids.nl en iets agressievere initiatieven als sterftelefoongidssterf.nl ten spijt krijgt het merendeel van Nederland nog elk jaar een pakket zinloos gekapte boom in de brievenbus. Mooi stom.

Telefoongids, waarom besta je nog?

Anno 2013 bellen we elkaar mobiel of bellen we überhaupt niet meer. De vaste (bedrijfs)nummers die we nog wel intikken vinden we via de website van dezelfde bedrijven. De Telefoongids is een overbodig product in een zieltogende markt. De zeer kleine doelgroep die eventueel nog van het boekwerk gebruik zou willen maken kan dat niet vanwege de kleine lettertjes.

Hou er dus gewoon mee op.

Ja er is een opt-out en ja het is sinds 2010 betrekkelijk eenvoudig om aan te geven dat je geen papieren telefoonboek wilt ontvangen. Toch blijft het een kleine moeite, en daar we gemaksdieren zijn verkiest bijna iedereen de net iets kleinere moeite: Telefoonboek ontvangen en linea recta bij het oud papier flikkeren.

Adverteerders, waarom adverteren jullie nog?

Hét argument om door te gaan met dit geouwehoer is natuurlijk commercie. Bedrijven betalen om in dit boekje te komen en bedrijven betalen extra om opvallend in dit boekje te komen. Tien jaar geleden deden ze dat omdat het ook echt klanten opleverde, nu alleen nog omdat ze het vorig jaar ook deden. Ja, het telefoonboek heeft een enorme oplage maar dat is iets heel anders dan een groot bereik.

Hou er dus gewoon mee op.

Papier, inkt, transport, de rug van de postbode…

De Telefoongids is een instituut waar we prima zonder zouden kunnen. Typisch een bedrijf dus dat enorm op de kosten zou moeten letten om nog een beetje resultaat te behalen. Toch worden jaar op jaar kapitalen in papier, inkt, energie en arbeid vernietigd.

Focus je gewoon op het online gebeuren en lever alleen de mensen die aangeven wél een Telefoongids te willen ontvangen nog een papieren versie, naar keuze op A3, A2 of A1 formaat. De simpele oplossing zit al in de gids zelf verborgen: Een simpel flyertje met een downloadlink en een telefoonnummer. Geen dank.

telefoongids

Bron & ImageCredit: De brievenbus

 

 


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.