Buffet’s energieconcern bouwt megawindpark van $ 3,6 mrd

Siemens windturbines, via Siemens

Update: Het Amerikaanse energiebedrijf MidAmerican bouwt in thuisstaat Iowa een windpark van 2.000 megawatt. Daarmee voorziet het 85 procent van zijn klanten in de staat van duurzame windstroom.

Megaorder voor Vestas

Update 29 augustus 2016: De goedkeuring is binnen en de order voor de turbines gaat niet naar Siemens maar naar het Deense Vestas. Hieronder het oorspronkelijke bericht van 16 april 2016.

MidAmerican streeft naar een volledig hernieuwbare stroomvoorziening in Iowa, zonder de elektriciteitsprijs te verhogen. Als de naar schatting 1.000 windturbines van het Wind XI-project staan, blijft er voor het energieconcern een restje van 15 procent grijze stroom over om te verduurzamen. Het energieconcern hoopt nog dit jaar goedkeuring te krijgen voor het windpark. De bouwkosten raamt MidAmerican op $ 3.6 mrd.

Berkshire Hathaway Energy

MidAmerican is een volle dochter van Berkshire Hathaway Energy, een van de bedrijven van topinvesteerder Warren Buffet. Via Berkshire Hathaway Energy heeft Buffet ook aandelen in andere energiebedrijven en in de Chinese accu- en elektrische bussenbouwer BYD (Build Your Dreams).

In de windparken die MidAmerican tot nu toe realiseerde draaien voornamelijk windmolens van Siemens. De Duitse windturbinefabrikant heeft een eigen fabriek in Iowa en maakt volgens Recharge News goede kans om ook de order voor het nieuwe megawindpark binnen te slepen.

Bron: Recharge, MidAmerican / Imagecredit: Siemens

Dit vind je misschien ook leuk...