Buffet’s energieconcern bouwt megawindpark van $ 3,6 mrd

Siemens windturbines, via Siemens

Update: Het Amerikaanse energiebedrijf MidAmerican bouwt in thuisstaat Iowa een windpark van 2.000 megawatt. Daarmee voorziet het 85 procent van zijn klanten in de staat van duurzame windstroom.

Megaorder voor Vestas

Update 29 augustus 2016: De goedkeuring is binnen en de order voor de turbines gaat niet naar Siemens maar naar het Deense Vestas. Hieronder het oorspronkelijke bericht van 16 april 2016.

MidAmerican streeft naar een volledig hernieuwbare stroomvoorziening in Iowa, zonder de elektriciteitsprijs te verhogen. Als de naar schatting 1.000 windturbines van het Wind XI-project staan, blijft er voor het energieconcern een restje van 15 procent grijze stroom over om te verduurzamen. Het energieconcern hoopt nog dit jaar goedkeuring te krijgen voor het windpark. De bouwkosten raamt MidAmerican op $ 3.6 mrd.

Berkshire Hathaway Energy

MidAmerican is een volle dochter van Berkshire Hathaway Energy, een van de bedrijven van topinvesteerder Warren Buffet. Via Berkshire Hathaway Energy heeft Buffet ook aandelen in andere energiebedrijven en in de Chinese accu- en elektrische bussenbouwer BYD (Build Your Dreams).

In de windparken die MidAmerican tot nu toe realiseerde draaien voornamelijk windmolens van Siemens. De Duitse windturbinefabrikant heeft een eigen fabriek in Iowa en maakt volgens Recharge News goede kans om ook de order voor het nieuwe megawindpark binnen te slepen.

Bron: Recharge, MidAmerican / Imagecredit: Siemens

Thijs ten Brinck

Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. Lomito schreef:

    In zuidoost Australië heeft men al kennis kunnen maken met de windmolenellende, daar gaat regelmatig het licht uit als gevolg van die windmolens. Geen airco en geen koelkast/diepvriezer in een snikheet land…

  1. 04 mei 2016

    […] de onderzoekers samen en is nu klaar om de betoninnovatie grootschalig in de markt te zetten. Ook MidAmerican, een energiebedrijf van topbelegger Warren Buffet, heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van […]

  2. 14 nov 2017

    […] in dit spelletje haasje over is een deal met NV Energy, een van de energieconcerns van topbelegger Warren Buffet. Apple en NV Energy hebben een deal gesloten voor de levering van elektriciteit uit een nieuw […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.