Podcast De Energie Gasten – Geothermie, de diepte in!

Ásgeir Eggertsson, via Wikimedia Creative Commons

Eerdere afleveringen:
Energiegasten.nl

Abonneer je op de podcast:
De Energiegasten op Soundcloud

 

Geothermie is in landen als IJsland, Turkije, Kenia en de Verenigde Staten een belangrijke duurzame energiebron, zowel voor warmte als elektriciteit. In editie 6 duiken De Energie Gasten de diepte in, op zoek naar de kansen voor aardwarmte in Nederland. Drie goed ingevoerde gasten uit de wereld van geothermie beantwoorden in deze podcast de volgende drie vragen.

1. Wat is geothermie?
Jean-Pierre Schenkeveld van het Westlandse Mijnhardt Geothermie was betrokken bij de eerste boringen naar aardwarmte in Nederland. Jean-Pierre introduceert de basisprincipes van geothermie.

2. Wat is de status en de potentie van geothermie in Nederland?
Frank Schoof, voorzitter van kennisorganisatie Platform Geothermie, gaat in op de specifieke uitdagingen en kansen voor aardwarmte in Nederland.

3. Wat zijn de toekomstige ontwikkelingen, o.a. rondom business modellen?
Robert Kielstra, directeur van ECW Netwerk (Energie Combinatie Wieringermeer), verkent met ons de toekomst.

Wie zijn De Energie Gasten?

Timo Spijkerboer en Peter Melis zijn beiden volgers én aanjagers van de energietransitie. Timo racete tijdens zijn studie in een zonneauto door Australië en zet als mede-oprichter nu de populaire houten windmolens van EAZ Wind in de markt. Peter focust zich als business developer, dagvoorzitter en radiomaker volledig op de transities in energie en mobiliteit. Sinds januari 2017 maken Timo en Peter maandelijks een podcast over de energietransitie.

Imagecredit: Ásgeir Eggertsson, via Wikimedia Creative Commons (cropped)

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.