Update Lit Motors C1: Ontwikkeling gyroscopisch stabiele E-motor ligt op schema

Zojuist zag ik een reclame voor een kleine auto van een Italiaans automerk. In het spotje werden de voordelen van een overdekte tweewieler genoemd; Wendbaar, tussen files doorrijden, zuinig, etc. Vervolgens werd beweerd dat dit type auto helaas niet bestaat, met natuurlijk het advies dan maar te kiezen voor het Aziatische bamboebeertje uit Italië.

Bedrijfsbezoek Lit Motors [Tech Crunch Cribs]

‘Is dat wel zo?’ vroeg ik me af – terwijl ik dacht aan de Lit Motors C-1 die hier in september vorig jaar al eens aandacht kreeg. De Italiaanse autobouwer heeft vooralsnog helaas gelijk; de serie-productie van de immer stabiele elektro-scooter met dak is nog niet begonnen. De officiële site mikt op eind 2014, dan zou het gave apparaat voor om en nabij 24.000 dollar op de markt moeten komen (exclusief belastingvoordelen).

Echt nieuws is er niet maar omdat dit concept mijns inziens alle mogelijke aandacht verdient hieronder een verslag van een bezoek aan de werkplaats/showroom/kraakfabriek van Lit Motors. Een club waar ik best zou willen werken, alleen al omdat de baas van de elektrische scooterbouwer aan komt rijden in een onbenullige, zelfgebouwde Land Rover Defender.

In het hele filmpje volgens mij geen een keer ‘sustainable’ geteld, desondanks heeft dit concept de potentie een groot deel van het transport stukken duurzamer te maken. De motor is net zo droog, veilig en comfortabel als een auto en tegelijkertijd zo smal en wendbaar als een motor. Daarbovenop elektrisch, snel ( > 100 mph/160 km/h) & zuinig.

Zuinig staat in de wereld van elektrisch transport gelijk aan bruikbaar, de C-1 zou meer dan 200 mijl (320 km) op een volle accu moeten komen. Serieuze cijfers & ambitieuze plannen maar ik heb het gevoel dat het moet lukken. Omdat er in het filmpje hierboven niet wordt gereden, en omdat dat er toch wel leuk uitziet hier nog een fragment van het C-1 concept op de weg:

En omdat we er toch zijn, een enthousiast promopraatje van de baas van de club; Danny Kim, oprichter en CTO van Lit Motors.

Bron: Tech Crunch
ImageCredit: Lit Motors

Thijs ten Brinck

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ivo schreef:

    Toen dit onderwerp voor het eerst langs kwam had ik er niet echt veel vertrouwen in. Inmiddels toch een stuk meer. Zeker als je ziet hoe droog en nuchter de baas is. Ook wel fijn dat ie gewoon een auto/motorfiets bedrijf begint en niet constant zit te vertellen hoe duurzaam z’n idee wel niet is…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.